Kaksi kolumnia abortista: Jason Lepojärvi ja Eija-Riitta Korhola

by

Viime aikoina on ilmestynyt pari hienoa kirjoitusta liittyen aborttiin ja erityisesti miesten rooliin aborttikeskustelussa. Toinen jutuista on miehen, toinen naisen kirjoittama.

Jason Lepojärven alun perin Sana-lehdessä ja myöhemmin blogillaan julkaisema artikkeli Abortti koskettaa myös meitä miehiä ottaa kantaa ilmiöön, jossa miesten oikeus keskustella koko aiheesta yritetään mitätöidä.

On täysin selvää, että myös me miehet liitymme aborttikysymykseen lukemattomin eri tavoin. Meitä abortoidaan, me suoritamme abortteja, me painostamme aborttiin, lastemme äiti uhkaa abortilla ja niin edelleen.

Sosiaalisessa mediassa ahkerasti aborttikeskusteluun osallistunut Lepojärvi kommentoi kokemaansa ”sedättelyä” seuraavasti:

Miksi sedät eivät saisi keskustella? Miksi he väistämättä kaappaisivat keskustelutilan? Entä jos hekin yksinkertaisesti vain osallistuvat keskusteluun? Seuraamaani aborttikeskusteluun osallistui – puolin ja toisin – satoja viisaita naisia: lapsettomia, äitejä, sairaanhoitajia, lääkäreitä, opettajia, tutkijoita, jopa iltapäivälehden päätoimittaja ja europarlamentaarikko.

Toinen artikkeli onkin entisen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan käsialaa. Timo Soinin (jälleen) aloittaman aborttikeskustelu poiki Korholalta artikkelin Soini ja naisen ruumis, joka on julkaistu Iltalehden ja Uuden Suomen blogisivuilla.

Korhola kirjoittaa naulan kantaan:

Se klisee, että abortin tapauksessa nainen päättää vain omasta ruumiistaan, on pinnallinen valhe. Hän nimenomaan ei päätä enää vain omasta ruumiistaan vaan myös jonkun toisen ruumiista, mahdollisesti toisen naisen ruumiista, ja koko elämästä. Jos haluaa päättää vain omasta ruumiistaan, se pitää hoksata siellä Tinder-treffeillä, juuri niin kuin miehenkin.

Lopuksi Korhola päättää koskettavaan henkilökohtaiseen puheenvuoroon:

Itse kiitän siitä, että sain mahdollisuuden elää. Olin vahinkoraskaus, ja koska lapsia oli perheessä jo neljä ja äitini terveyskin vaarassa, lääkärit vaativat häntä tekemään abortin. Hän piti päänsä, selvisi terveytensä kanssa, ja nyt tuo sinnikäs nainen odottelee satavuotissynttäreitään ensi huhtikuussa. Elämälle kiitos.

Kiitos myös Korholalle ja Lepojärvelle rohkeista puheenvuoroista!

Advertisement

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: